AKTUELNO

Novi ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Al Daheri predao je akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ističući da je došao sa željom da se prijateljski i srdačni odnosi dveju zemalja prodube i unaprede.

Poželevši ambasadoru Al Daheriju uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati istinski partneri, što se vidi i kroz zajedničke projekte, poput Beograda na vodi i strateškog partnerstva srpske Vlade i aviokompanije Etihad u nacionalnom avioprevozniku Er Srbiji.

Ambasador Al Daheri je predsedniku Vučiću preneo pozdrave rukovodstva UAE, posebno šeika Mohameda bin Zajeda, od koga je, kaže, dobio instrukcije da vredno radi na iznalaženju mogućnosti za realizaciju novih zajedničkih projekata.

On je dodao da je želja UAE da doprinese ekonomskom napretku Srbije, kako bi njeni stanovnici imali viši životni standard.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan šeiku Mohamedu bin Zajedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što podstiče da veze dveju zemalja budu jače i raznovrsnije, i uputio mu poziv da ponovo poseti Srbiju.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će i imenovanje prvog ambasadora Srbije u UAE, koje se uskoro očekuje, značajno doprineti da se intenzivira saradnja u svim oblastima, a posebno da ekonomska saradnja doživi uspon.

#Aleksandar Vučić

#Srbija

#ambasador

'