AKTUELNO

Ognjen Bojković, dečak iz okoline Obrenovca, već deset godina živi život kakav ste vi samo na nekoliko sekundi zamislili. Od dana kada se rodio mora da se čuva i da izbegava sve što druga deca nesmetano rade, sve što on voli. Za njega je i zagrljaj opasan, od dodira grublje tkanine počinje da krvari.

Bulozna epidermoliza je toliko surova da Ogi mora da pazi i šta jede, jer običan keksić mu pravi rane u ustima. Već tri puta je išao na diletaciju jednjaka, a sada ga čeka i nova operacija.

Njegov dan počinje previjanjima i saniranjem rana koje je nesvesno sam sebi napravio u snu. Tu su igle, zavoji, kreme, gaze... Hrabro Ogi sve to podnosi, iako boli. Spreman je sve da istrpi kako bi mogao da ode tamo gde najviše voli - među svoje drugare, u školu, da uči, da se smeje, da pokuša da živi kao i svako drugo dete.

Kao dete leptira Ogi ima otvorene rane i svakodnevne bolove ali uprkos tome one je svakog dana pun osmeha i oprimizma.

Optimistična je i Ogijeva majka Svetlana Ceca Bojković koja je za Pink TV otkrila lepe vesti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi mo na korak do cilja, presrećni smo zbog toga jer verujte ta krema koja mu je potrebana je za njega bolja budućnosti. Zatvoriće mu rane za duži vremenski period, a to je u ovom trenutku pošto Ogi nije baš najsjajnije za nas jako važno, da što pre stigne do terapije - rekla je Ogijeva majka.

Ona je navela da je prikupljno oko 87 odsto potrebnih sredstava, a da im nedostaje još oko 15 miliona dinara.

Osim slanja poruka nedavno je orgnizovan humanitarni koncert u Pančevu, a planiran je i nov u sredu, 17. aprila u Obrenovcu.

Foto: pink

Ogi je zaljubljenik u fudbal, a njegova soba puna je postera slavnih sportista... Dresove sa ponosom čuva i mašta kako ih nosi na terenu dok sa drugovima igra utakmicu gde se grle kada njihov tim postigne gol. Ispratio je utakmice naše reprezentacije i raduje se njihovom odlasku na EURO... Obožava Vlahovića, a sanja da jednog dana upozna Ronalda i da sa njim trči po travi i dribla loptu...

Pošaljite SMS poruku 1525 na 3030

- Da damo sve što imamo, ne bismo to mogli da skupimo... Zato smo otvorili nalog na Budi human i uplatom na račune ili slanjem SMS poruke 1525 na 3030 svi koji žele mogu da pomognu da Ogi primi terapiju koja bi mogla da mu olakša život - kaže Svetlana.

Do zacrtanog cilja Ognjena deli još najmanje oko 15 miliona dinara, što je mnogo, ali nije nedostižno ako se Srbija, kao i mnogo puta do sada, udruži.

Svaka poslata poruka i svaki dinar koji uplatite na račune vodi Ogija sve bliže cilju.

Foto: budihuman.rs

Pomozimo Ognjenu!

Upiši 1525 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001671015-61

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671874-06

IBAN:

RS35160600000167187406

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Autor: D. S.