AKTUELNO

PR-DC je dobio sva tri sertifikata koji potvrdjuju najvise tehnološke i druge medjunarodne standarde u različitim proizvodnim procesima u proizvodnji dronova! Ovo je značajno priznanje koje je Vojska Srbije , posle dugotrajnih i dubokih analiza, dodelila kompaniji PR-DC!

Tri sertifikata je potvrda da je proizvodnja PR-DC-ja po svetskim standardima. Vojna kontrola kvaliteta naše zemlje se posle provera uverila da PR-DC primenjuje najviše standarde proizvodnje i to po domaćim i međunarodnim kvalifikacijama.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

- Za nas je veoma značajna stvar zato su ovo dva vojna i jedan civilni sertifikat koji zapravo potvrđuje da je naša proizvodnja i ceo proces proizvodnje u skladu sa svim vojnim standardima i to ne samo domaćim nego i po međunarodnim vojnim standardima. Posle ovih sertifikata mi smo potvrđeni da sve ono što smo videli na Pešteru da naši proizvodi rade besprekorno i da sa 12 granata smo pogodili cilj, tačnije sve ciljeve, pogodili smo cilj koji je bio metar kvadratni sa velike visine. Potvrđuje se sada i da je proces proizvodnje bio u skladu sa svim međunarodnim standardima, što je rezultiralo dobrim rezultatima na Pešteru- Željko Mitrović, vlasnik i direktor Pink media group.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

- Nama je ovaj sertifikat važan, zato što je Vojska republike Srbije uvek jedna od tri institucije koja je od najvećeg poverenja građana Srbije i to nikad nije bezveze. Građani se ne mogu prevariti i zato smo veoma zahvalni Vojsci republike Srbije i nadam se da ćemo saradnju nastaviti- dodao je Mitrović.

- Uverili smo se zaista da ti sistemi su usaglašeni sa zakonima i propisima i da zaista PR-DC primenjuje najviše standarde u oblasti proizvodnje razvoja i same tehnologije u proizvodnji artikala koji se isporučuju kako civilnom tako i vojnom sektoru. Velika mi je čast što smo danas ovde, što smo uručili sertifikate i želimo da i u narednom periodu ostvarimo jednu dobru i kvalitetnu saradnju - Ivica Marjanović, iz Vojne kontrole kvaliteta pri Ministarstvu odbrane.

- Značajno je da su danas počela verifikaciona ispitivanja u TOC-u, tako da očekujemo da dobijemo pozitivno mišljenje što će biti praktično finalna potvrda da su naši proizvodi apsolutno u standardu za vojnu primenu, pre svega Vojske Republike Srbije, ali i svih potencijalnih klijenata kojima smo spremni da prodajemo vojnu opremu. I to usklađujemo sa Vojskom Republike Srbije, ne prodajemo nikakvim blek listama i tu imamo veliku saradnju sa Republikom Srbijom i Vojskom RS. I još jedna stvar koja je značajna mi ćemo jedan kontigent ovog najpopularnijeg proizvoda BOMBARDER 20, u jednoj izvesnoj količini donirati našoj vojsci, kao i izvestan broj simulatora da bi mogli pre nego što podignu dronove da se izvežbaju na zemlji. Simulatori su veoma važni zato što smanjuju rizik da će zbog bilo kakve neuspešne obuke neki dron pasti. Tako da će se svi prvo dobro izvežbati na simulatoru i tu planiramo da doniramo neku veću količinu da vide da je to suštinski veoma lako za kontrolisati- rekao je vlasnik i direktor Pink media group.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

- Ovo je kruna našeg rada, jer smo u skladu sa tim najbitnijim međunarodnim i vojnim standardima. Pokazali smo odlučnost i primenili smo ono što je neophodno i nastavićemo tako i u budućnosti. Standardi su sve strožiji, a mi smo sve bolji, tako da mislim da će i naši proizvodi biti vrhunski i ovo pokazuje da gde god budemo u svetu i kome god budemo prodavali da nećemo imati nikakvih problema- rekao je Miloš Petrašinović, glavni inženjer PR-DC.

Foto: Instagram.com/zeljkomitrovic

Koliko je dobijanje ovih sertifikata dug i izazovan proces govori i podatak da je PR-DC dokumentaciju pripremao oko godinu dana.