AKTUELNO

U Srbiji će do kraja dana u većem delu pretežno sunčano i toplo, a u planinskim predelima moguća je retka pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom, najnovija je najava RHMZ.

Najviša temperatura biće od 24 do 27 stepeni. Sutra i dalјe pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče prolazna umerena oblačnost, prvo na severu i zapadu Srbije.

Najviša temperatura od 25 do 28 stepeni.

Od utorka posle podne nestabilno, a od srede i malo svežije

"Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka posle podne. Od srede do kraja nedelјe malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepeni. Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Od petka više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava", stoji u najavi RHMZ.

Pali se meteo alarm

Prema poslednjoj prognozi RHMZ, meteo alarm biće na snazi u utorak, 7. maja. Žuto upozorenje biće upaljeno u celoj Srbiji zbog grmljavine, a u Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i zbog kiše. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.