AKTUELNO

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han u Beogradu će razgovarati sa srpskim zvaničnicima.

Han će zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem, prisustvovati ceremoniji potpisivanja Finansijskog ugovora za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave.

Pored Vučića, Han će se sreti sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i studentima i predstavnicima akademske zajednice.

Han će prisustvovati potpisivanju ugovora za podršku Evropske unije temeljnoj transformaciji srpske javne uprave, vredan je 80 miliona evra, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Dokument će, prema saopštenju Delegacije EU, potpisati ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović, i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj komsiji Henoveva Ruis Kalavera.

Nakon ceremonije potpisivanja ugovora u 11.10 časova u EU info centru, Vučić i Han će se obratiti medijima.

-Osamdeset miliona evra predstavlja jedan od najvećih ugovora između Srbije i EU. Ovo je bespovratna pomoć EU, preko koje će 70 miliona ići direktno u budžet Srbije u nekoliko tranši u periodu od tri godine, dok se 10 miliona evra odvaja za podršku realizaciji Ugovora o sektorskoj reformi", navodi se u saopštenju.

Pred posetu, komesar Han je izjavio da "Srbija pripada porodici Evropske unije i čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja, članstva u EU" i naglasio da je EU Srbiji najbolji partner u trgovini, investicijama i finansijskoj podršci u svim sektorima.

S. M.

#Aleksandar Vučić

#Johanes Han

#Srbija

'