AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju opštine Srebrenica na čelu sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, kao i šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića, a sa sastanka je poručeno da postoji značajan prostor za saradnju između Grada Novog Sada i opštine Srebrenica.

Na sastanku u Gradskoj kući u Novom Sadu zvaničnici su ocenili da bi saradnja trebala da se razvija u oblastima privrede, kulture i turizma, te da povezivanje ključnih ustanova i organizacija može doprineti daljoj konkretizaciji odnosa, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Dodaje se da je dogovoreno da će Novi Sad podeliti svoja iskustva u vezi sa kandidaturom za Evropsku prestonicu kulture, s obzirom na to da Srebrenica planira da se kandiduje za tu titulu za 2024. godinu.

Vučević je naglasio da postoje čvrste veze između Novog Sada i Republike Srpske, kao i da se to može zaključiti iz svakodnevnog života, ali i zajedničkih projekata.

Sagovornici su se složili da su dobri regionalni odnosi od velike važnosti za ekonomski napredak ovog dela Balkana, kao i da tešnje povezivanje na lokalnom nivou mnogo doprinosi tom procesu, zaključeno je u saopštenju.

#Miloš Vučevič

#Srebrenica

'