AKTUELNO

Muzički program i piknik na Adi Ciganliji za 1. maj

Piknik prostor je najposećeniji deo Ade za vreme prvomajskih praznika, posebno jer se tu nalazi ozidani roštilj, a pripremanje roštilja predstavlja tradiciju obeležavanja tog praznika u Srbiji, kaže Maja Pavlović iz JP "Ada Ciganlija" za Tanjug.

Svi posetioci moći će da uživaju u nastupima rok bendova i domaćih Đ-eva od 9 do 19 sati, a prema rečima Pavlović, program će biti potpuno besplatan.

- Preduzeće Ada Ciganlija moli sugrađane da ne koriste mesta koja nisu predviđena za paljenje vatre, već da roštilj pripremaju samo na mestima obeleženim i namenski određenim za to - poručila je Pavlović.

Takođe, iz preduzeća apeluju na građane da, pored uživanja u svim sadržajima, poštuju pravila ponašanja i otpad odlažu u kontenjerima, kako bi se očuvala zelena oaza jednog od najpoznatijih beogradskih odmarališta.

Pavlović je napomenula i da ulazak u Savsko jezero nije preporučljiv, jer temperatura vode još uvek nije odgovarajuća za kupanje i da će svi koji odluče tako nešto to uraditi na sopstvenu odgovornost.

- Temperatura vode u jezeru još nije dostigla 22 stepena, dovoljnih i potrebnih za bezbedno kupanje, a što je još bitnije naše spasilačke službe i službe Hitne pomoći nisu još uvek na kupalištu, tako da ono još uvek nije bezbedno dok sezona zvanično ne počne - objasnila je Pavlović.

Pročitajte još: Ljajić: Srbija bezbedna i neotkrivena destinacija

#1. maj

#Ada Ciganlija

'