AKTUELNO

Tokom devetog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koje u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti organizuje Ministarstvo zdravlja, danas je u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije ukupno 10 473 građana obavilo preventivni pregled.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, građani su ovoga puta obavljali kardiološke preglede, dermatološke preglede mladeža i kontrolu triglicerida i holesterola.

Veliku podršku i značajno interesovanje građana za ovom akcijom Ministarstva zdravlja posebno potvrđuje podatak da je do sada u okviru akcije pregledano više od 170.000 građana Srbije. Od tog broja, kod više hiljada građana prevenirano je ozbiljno oboljenje, što je najznačajniji rezultat ove akcije, ukazuje se u saopštenju.

Ovako visok odživ građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju Ministarstva zdravlja čini u potpunosti uspešnom.

Foto: Tanjug

Ministarstvo zdravlja još jednom, uz zahvalnost građanima na velikom odživu i podršci akciji, posebnu zahvalnost iskazuje svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: RIBLJA ČORBA ISPOD MOSTA: Dani otvorene kuhinje Savamale!

#Dom zdravlja

#Pregled

'