AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na pojačanom održavanju državnog puta I B reda br. 12 iz pravca Futoga do ulaska u Begeč, a potom boravio u radnoj poseti opštini Bačka Palanka, gde je obišao pogone kompanije „Nektar“ i završne radove na rekonstrukciji puta od Mladenova do opštine Bač, koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Nakon obilaska pogona kompanije „Nektar“, predsednik Mirović izrazio je zadovoljstvo što jedna od vodećih kompanija u našoj zemlji, koja svoje proizvode izvozi u preko 50 zemalja, posluje na teritoriji AP Vojvodine i zapošljava veliki broj radnika sa teritorije opštine Bačka Palanka.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Tom prilikom predsednik Mirović rekao je da će Pokrajinska vlada pokrenuti inicijativu da se tokom ove i naredne godine napravi projekat i rekonstruiše put od Begeča do Bačke Palanke i najavio da će uravo to biti jedna od tema zajedničke sednice Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije koja će biti održana tokom jeseni.

- Na teritoriji opštine Bačka Palanka posluju velike kompanije koje svoju robu i proizvode transportuju u sve krajeve naše zemlje, ali i u inostranstvo, stoga je je važno i za privredu, ali i za građane da se to pitanje pokrene - rekao je Mirović.

On je dodao da je Bačka Palanka razvijena opština, ali da će se Pokrajinska vlada i pored toga u budućnosti truditi da, kroz svoje mehanizme, podstakne dalje zapošljavanje žitelja te opštine.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- U Vojvodini imamo najveći stepen rasta zaposlenosti, imamo veoma dobre ekonomske pokazatelje, a deo zasluga za to pripada i Pokrajinskoj vladi, zato što je novac iz budžeta u protekle dve godine usmeravan na ekonomski razvoj - naveo je predsednik Mirović i istakao da su ti efekti danas vidljivi.

Predsednik Mirović prisustvovao je konstitutivnoj sednici Socijalno – ekonomskog saveta Opštine Bačka Palanka, koji je osnovan sa ciljem razvijanja što boljih odnosa sa privrednicima. Tom prilikom, direktor Razvojne agencije Vojvodine, Nikola Žeželj održao je prezentaciju i predstavio programe koje realizuje ta agencija.

#Bačka

#Igor Mirović

'