AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarali su danas sa uspešnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola iz Srbije o reformi obrazovanja.

- Obrazovanje i njegova reforma su jedna od osnovnih prioriteta mog mandata i ove Vlade. Zato se i lično toliko bavim time i u kontaktu sam sa ministrom Šarčevićem i pratim šta sve radi - rekla je Brnabić i ocenila da reforma obrazovanja ide jako brzo.

Ona se zahvalila prosvetnim radnicima i ukazala poštovanje za njihov, kako je rekla, ogroman rad i trud.

- Ovi nastavnici ne rade svoj posao samo za platu, to su nastavnici koji idu dva koraka dalje, rade i na vannastavnim aktivnostima, nalaze inovativne načine da uključe učenike u obrazovanje, trude se i da pored svog predmeta daju primer rada, vrednosti, truda, etike, dobrog obrazovanja i zbog toga želim da im odam poštovanje - izjavila je premijerka.

Foto: Tanjug

Kako je dodala, danas je održan drugi sastanak sa prosvetnim radnicima, a biće ih, najavila je, još.

Ministar Šarčević je rekao da je sastanak bio konstruktivan i konstatovao da sistem obrazovanja naše zemlje napreduje dosta krupnim koracima, ali je potrebno još mnogo toga uraditi.

- Pre svega, potrebno je ujednačiti kvalitet na svim nivoima obrazovanja i sprovesti reforme do kraja. Tokom sastanka čuli smo neke dobre predloge i videćemo šta je od toga izvodljivo da se uradi - istakao je Šarčević.

Foto: Tanjug

Učiteljica O.Š. "Isidora Sekulić" iz Pančeva Gordana Gajin Cvetkovski je rekla da je posao prosvetnih radnika jedan od društveno najodgovornijih poslova.

- Zahvalni smo na sastanku jer je ovo prilika da ministarstvo i vlada da učine vidljivijim nastavnike koji unapređuju kako svoje, tako i kompetencije svojih đaka i čine obrazovanje dostupnim i kvalitetnim za svu decu - navela je Gajin Cvetkovski.

#Ana Brnabić

#Mladen Šarčević

#Obrazovanje

'