AKTUELNO

Presek vesti koje su obeležile proteklu sedmicu.

PONEDELJAK 12. decembar - DAČIĆ: Rusija ne vrši nikakav pritisak na Srbiju, naprotiv – pomaže! (FOTO)

Ministar spoljinih poslova Ivica Dačić sastao se u Beogradu sa šefom ruske diplomatije ocenivši na početku sastanka da je poseta Sergeja Lavrova Srbiji još jedan korak u razvoju bratskih odnosa dveju zemalja. Dačić je već ranije danas za Lavrova rekao da je jedan od najdražih gostiju u Srbiji.

Foto: Tanjug

UTORAK 13. decembar - Vučić: Hrvatska jedina blokirala otvaranje poglavlja 26!

Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se ne obraća narodu samo kao presednik Vlade, već kao neko ko štiti srpsko društvo. On je rekao da je napustio sinoć Brisel, jer je pokazao tablicu vrednosti naše zemlje i čvrsto i ponosno stao iza nje, kao i zbog toga što nema suvislog, logičnog i opravdanog razloga za to što nije otvoreno i poglavlje 26.

SREDA 14. decembar - DOBRA VEST ZA TRUDNICE! Novi Zakon štiti porodilje, a evo i kako!

U skupštinsku proceduru ušao je Predlog zakona o izmeni Zakona u radu, a koji će osigurati trudnice i porodilje za vreme odsustva sa posla. Zakon predviđa da, bez obzira na to koji ugovor o radu imaju, poslodavac neće smeti da ih otpusti. Ovim predlogom menja se član 187 u stavu 1, i on će ubuduće glasiti: "Za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta, odsustva sa rada radi posebne nege deteta i odsustva sa rada zbog privremene sprečenosti za rad duže od 30 dana poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu."

Foto: Pixabay.com

ČETVRTAK 15. decembar - Teroristi potpuno ISTERANI IZ ALEPA!

Foto: Tanjug AP

Kako je na brifingu izjavio zamenik načelnika glavne operativne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Viktor Poznihir, vladine snage i pripadnici samoodbrane završavaju oslobađanje istočnog Alepa od terorista.

PETAK 16. decembar - MAGIJA ZA NAJMLAĐE POČINJE! Otvaranje DEČJE NOVE GODINE na Beogradskom sajmu! (FOTO)

Na Beogradskom sajmu danas će biti otvorena Dečja Nova godina, koja nudi brojne programe za najmlađe. Planirano je 39 programa: 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavama, osam gala programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

Foto: Pink.rs

SUBOTA 17. decembar - KROZ SRBIJU prošlo više od 900.000 migranata!

Foto: Beta

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije (KIRS) Međunarodni dan migranata, 18. decembar, dočekuje sa više od 5.500 smeštenih migranata u stalnim i prihvatno-tranzitnim centrima, saopšteno je iz KIRS-a.

NEDELJA 18. decembar - Vulin: Od sledeće godine bez poreza na humanitarni rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandara Vulin podelio je paketiće štićenicima Doma za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu i tom prilikom najavio da će se u narednoj godini raditi na donošenju zakona kako bi se humanitarni rad oslobodio plaćanja poreza.

Foto: Pink.rs

S. P.

#Događaji

#Nedeljni Presek

'