AKTUELNO

Dalje analize će pokazati o kojoj vrsti droge je reč, ali se sumnja da je reč o kokainu.

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš zajedno sa policijom sprečili pokušaj da iz zemlje bude prokrijumčareno 39,4 kilograma droge, pretpostavlja se, kokaina, saopštila je Uprava carina.

Prilikom redovne kontrole u ponedeljak na izlazu iz zemlje u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen je automobil "nisan" albanskih registarskih oznaka, kojim je iz Albanije troje državljana ze zemlje putovalo ka Mađarskoj. Radi se najverovatnije o porodici. Automobil je izdvojen za detaljnu kontrolu, pa je najpre u podu ispod patosnice ispred suvozačkog sedišta primećena metalna ploča koja nije fabrička.

Foto: Beta

Kada je skinuto suvozačko sedište i otvorena pomenuta naknadno umetnuta ploča, u šupljini poda vozila je uočeno pet paketa obmotanih žutom lepljivom trakom, koji su oblikom i načinom pakovanja ukazivali na to da se radi o nekom narkotiku i jedan paket bele boje takođe sumnjivog sadržaja. Između paketa su se protezali žica i kanap, čija namena u prvom trenutku nije bila poznata.

Iz bezbednosnih razloga dalja kontrola je obustavljena do dolaska kontra-diverzione ekipe MUP-a, dok je policija obezbedila lice mesta.

S. P.

#Carina

#Droga

#Horgoš

#Zaplena

'