AKTUELNO

U proteklih godinu dana u vojno zdravstvenim ustanovama realizovano je više od tri miliona pregleda vojnih i civilnih osiguranika, od čega su gotovo polovina specijalistički pregledi, a više od milion pregleda pruženo je civilnim osiguranicima, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U čestitki povodom Dana sanitetske službe, Vulin je naveo da su zahvaljujući razumevanju predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povećana ulaganja u vojno zdravstvo, a jača se i kadrovski potencijal.

- Nikada u vojnim apotekama nije bilo više lekova pa je danas refundacija na 10 odsto što je najbolji rezultat godinama u nazad. U ovoj godini u zdravstvenu infrastrukturu i nabavku opreme investirali smo oko 120 miliona dinara, a do kraja godine u planu je ulaganje još 100 miliona dinara- rekao je Vulin.

Dodao je da je u sistem vojnog zdravstva primljeno 36 lica, od toga 15 lekara, dok je 35 lekara upućeno na specijalizaciju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Vojnom zdravstvu se sa pravom veruje, a ulaganja obnavljaju uređen i siguran sistem koji je decenijama planski uništavan. Svako ko pristupi VS ušao je u sistem koji brine o njemu i njegovoj porodici. Vojno zdravstvo je privilegija pripadnika vojske - zaključio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Pregled

#Zdravlje

'