AKTUELNO

Nastavlja se talas hladnog vremena.

U Srbiji će ujutru biti hladno sa slabim i umerenim mrazem i mestimičnom maglom ili niskom oblačnošću koja će se na severu i po pojedinim kotlinama zadržati veći deo dana.

U ostalim krajevima biće pretežno sunčano.

Duvaće slab vetar, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od -9 do -3, a najviša dnevna od 0 do 5 stepeni.

Foto: RHMZ

U Beogradu će nakon hladnog i oblačnog jutra sa slabim mrazem, u toku dana biti umereno oblačno. Vetar slab, uglavnom severoistočni. Jutarnja temperatura biće oko -3, najviša dnevna oko 2 stepena.

Foto: RHMZ

Vreme narednih dana!

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 29. decembra biće hladna jutra sa slabim i umerenim mrazem. U petak i subotu suvo, na severu i po kotlinama i dolinama sa maglom ili niskom oblačnošću, koja ce se ponegde zadržati duže tokom dana, u brdsko-planinskim predelima pretežno sunčano.

Od nedelje malo toplije sa prolaznim naoblačenjima i slabim padavinama povremeno, najpre kišom, a od srede uz pad temperature i slabim snegom.

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesnike. U područjima sa maglom izvestan oprez se i dalje savetuje astmatičarima. Promenljivo raspoloženje, glavobolja i bolovi u kostima su moguće meteoropatske reakcije. Povećana pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

N. Petričević

#Magla

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'