AKTUELNO

Poslanici će glasati o predlozima zakona o upravljanju aerodromima, o stanovanju i održavanju zgrada i o transportu opasnog otpada.

Skupština Srbije će prvo glasati o pet predloga zakona, a potom početi novu sednicu na čijem dnevnom redu je između ostalog Predlog zakona koji predviđa da država preuzme dug Petrohemije prema NIS-u.

Poslanici će se izjašnjavati  i o izmenama zakona o komunalnim delatnostima i javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.

Posle glasanja u 15 časova počeće sednica na čijem dnevnom redu je predlog zakona kojim država treba da isplatiti dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra prema Naftnoj industriji Srbije (NIS).

Predloženo je da na dnevnom redu budu i izmene zakona o javnim medijskim servisima i privremenom uređivanju naplate takse za javni medijski servis, za koji će i sledeće godine iz državnog budžeta za RTS i RTV biti izdvojeno četiri milijarde dinara, a TV pretplata će i sledeće godine biti 150 dinara.

Na novoj sednici treba da budu i izmene zakona o sistemu plata u javnom sektoru, o izboru člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Zatim izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, kao i izbor člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Predloženo je da se razmatraju izmene Zakona o uređenju sudova, kao i izmena i dopuna zakona o tržištu kapitala, o preuzimanju akcionarskih društava, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost i izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Predloženo je da na dnevnom redu bude i regulisanje javnog duga SRJ po osnovi devizne štednje građana i neisplaćenoj deviznoj štednji građana, a pred njima će se naći i ugovor o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763.

S.M.

#Glasanje

#Skupština Srbije

#Zakon

'