AKTUELNO

Triatlon trka održaće se ove godine 23. septembra u Beogradu, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se očekuje oko 400 takmičara iz celog sveta.

Vesić je naveo da je triatlon najbrže rastući sport u svetu i istakao da je održavanje trke u Beogradu odlična promocija grada i sporta.

- Staza je atraktivna i brza, to je doprinelo povećanju broja učesnika u odnosu na prošlu godinu. Ova trka omogućava da se promovišu različiti delovi našeg grada i da pokažemo koliko je Beograd lep i raznolik - rekao je Vesić na konferenciji za štampu.

Dodaje, da će Grad uvek podržati održavanje sportskih manifestacija, jer je to, pored promocije grada, i način da se mladi okrenu sportu.

Direktor triatlon trke Darko Savić kaže da je ove godine stara tradicija podignuta na viši nivo i ističe da se o ovoj trci mnogo priča u regionu.

- Krajnji cilj je da 2020. godine imamo ajron men triatlon ovde u Beogradu, a te trke same po sebi privlače između 2.500 i 3.000 takmičara i još toliko onih koji će doći sa njima. To će biti i sportski i turistički pogodak za grad - rekao je on.

On ja naveo da će triatlon u Beogradu obuhvatiti 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja, te dodao da je u Beogradu jedna od najbržih staza u Evropi.

V.d sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš kaže da će triatlon dovesti do izmena u saobraćaju u nedelju 23. septembra, na dan održavanja, i to u periodu od 7 do 14 sati.

- Biće zatvoren Obrenovački put, Radnička ulica i Most na Adi, a već sada sređujemo sve lokacije i spremamo ih za takmičare - rekao je Glavaš.

On je apelovao na građane da ne diraju signalizaciju koja će biti postavljena za trku, kao i da ne parkiraju na deonicama gde će biti prolaziti učesnici. Autobuska linija 27 saobraćaće izmenjenom trasom, dodao je on i podsetio da će sve informacije o izmenama biti dostupne na sajtu Grada.

#Goran Vesić

'