AKTUELNO

Povodom proslave najvećeg hrišcanskog praznika Vaskrsa, Centar beogradskih festivala (CEBEF) najavio je Vaskršnji koncert koji će se održati u ponedeljak, 29. aprila u kripti Hrama Svetog Save.

Direktor CEBEF-a Damir Handanović je na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda izrazio zahvalnost vladiki Stefanu zbog učešća u organizaciji koncerta.

- Koncert će se realizovati uz blagoslov patrijarha Irineja. Koncet će se sastojati iz nastupa crkvenih horova i pevačkih društava uz podršku dramskih umetnika Tamare Dragičevic i Petra Benčine, koji će čitati duhovne tekstove u pauzi između horova - rekao je Damir Handanović.

Katarina Stanković, dirigent horova Hrama Svetog Save i pevačkog društva "Mokranjac", najavila je program koncerta i istakla da će tema biti i 800 godina autokefalnosti srpske crkve.

Protođakon Mladen Kovačević zahvalio se CEBEF-u i istako važnost jednog od najvećih hrišcanskih praznika.

- Praznik Vaskrsenja sam po sebi je dovoljan povod za organizaciju slavlja koje je na neki način produžetak liturgijskih slavalja koje ćemo započeti liturgijama u našem hramu kao svojevrsna trpeza ljubavi. To je povod i da se osvrnemo i na 800 godina od autokfalnosti srpske crkve - rekao je Kovačević.

#Hram Svetog Save

#Vaskrs

#koncert

'