AKTUELNO

Koncert je zakazan u Kolarcu za 3. februar.

Prvi koncert Gabrijela Felca nakon imenovanja za novog šefa-dirigenta Beogradske filharmonije od sezone 2017/2018, zakazan je za 3. februara u Kolaračevoj zadužbini, a a probu sa filharmoničarima započeo je obraćanjem na srpskom jeziku.

Time je održao obećanje, dato u septembru, da će početi sa učenjem srpskog jezika kao znak poštovanja prema orkestru i celokupnoj srpskoj kulturi.

- Jako se radujem što ćemo sarađivati narednih nekoliko godina. Kao što primećujete, počeo sam da učim sprski, ali ipak, za početak, radiću sa vama na engleskom i delimično na srpskom - rekao je Felc.

Iako je zvanični start na poziciji šefa-dirigenta u septembru, Felc smatra da je njegov odnos sa orkestrom već sada izmenjen izrazivši želju da se odmah počne sa radom koncentrisano i motivisano.

Repertoar koncerta u petak, u znaku je Prometeja, kako iz Listove tako iz Betovenove vizure. Veče iz ciklusa posvećenog znalcima upotpunjuju Hajdnova i Vivaldijeva dela za fagot, u interpretaciji čuvenog Serđa Acolinija. Šef-dirigent će predvoditi filharmonijski orkestar i naredne nedelje, i to u dva termina.

J. Stanković

#Beograd

#Kolarac

#koncert

'