AKTUELNO

Najnovija knjiga književnika Marija Liguorija „Samoubistvo“ bavi se napuljskom mafijom, a prema rečima autora strašno je da u najlepšem delu sveta žive „takvi đavoli“.

- Od kada sam došao u Srbiju, počeo sam da se bavim zavičajem na poseban način,,maštam o zavičaju i sećam ga se jer mi mnogo fali i to je velika poluga moje,književnosti – rekao je Liguori gostujući u emisiji „Pravac“.

Liguori na italijanskom ima jednu, a na srpskom jeziku čak sedam knjiga. 

- Koristim srpski jezik da bih došao do čitalaca, prilagodio sam se sredini u,kojoj se nalazim. Pisati na jeziku koji nije maternji na početku je izgledalo,kao nemoguća misija. Počeo sam time da se bavim i video sam da stvari idu u,dobrom smeru. Srpski jezik mi je legao. Heto sam da učestvujem, nisam puki,gledalac, želim da učestvujem u društvu – naveo je Liguori. 

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, odrastao je na jugu Italije, u Napulju, najlepšem kraju na svetu. 

- Video sam dosta nasilja, bio sam i svedok nekih veoma ružnih događaja. U tom smislu,sam imao veze sa nasiljem, bio sam svedok, te slike su mi se urezale u,pamćenju. Ta mafija mi je kost u grlu, ne mogu se pomiriti sa činjenicom da u,najlepšem kraju na svetu žive ti đavoli. Imamo konstantnu pretnju koju osećaju,deca dok se igraju na ulici, otud potreba da pišem o tome – naveo je Liguori. 

#Mario Liguori

'