AKTUELNO

"Beogradski pobednik" pripao je filmu "Rekvijem za gospođu J", saopštio je večeras žiri u Sava Centru uoči premijere filma.

Najbolji film u nacionalnoj selekciji "Srpski film" 45. Festa je "Rekvijem za gospođu J" Bojana Vuletića, saopštio je večeras u Sava Centru žiri uoči domaće premijere tog ostvarenja. U obrazloženju nagrade stoji da je "velika sabranost tima koji se razume i koji se voli stvorila pravi film, jedan od onih koji nam osvetljava zašto filmove pravimo i zašto ih gledamo".

Vuletić je nagrađen i za najbolju režiju i najbolji scenario jer, kako je, konstatovao žiri, "tankom crtom između teške teme i već viđenog može proći samo autor koji je sabran, samouveren i jak, a prava snaga nije u sili ni nametanju". Žiri je u Vuletićevom scenariju primetio izvrsne dijaloge, likove iscrtane u potezu, hrabrost i odmerenost u isti mah.

Nagrada žrija pripala je Tamari Drakulić za ostvarenje "Vetar", za najbolju žensku ulogu nagrađena je Mirjana Karanović za rolu u filmu "Rekvijem za gospodju J" a nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Lazaru Ristovskom u filmu "Dnevnik mašinovođe". Za najbolji debi proglašen je film "Afterparty" Luke Bursaća.

#Fest

#Film

#Nagrada

'