AKTUELNO

Jubilarni 40. Belgrade Fashion Week se seli na novu lokaciju – Kuću kralja Petra.

U prostorijama ovog spomenika kulture organizovan je Ines Atelier Fashion Showcase gde je dizajnerka Ines Janković predstavila svoju najnoviju kolekciju venčanica "Modern bride".

Foto: Đorđe Tomić

Prilikom stvaranja ove kolekcije, dizajnerka je ostala dosledna svojoj dosadašnjoj viziji žene – moderne, sofisticirane i izraženog karaktera. Inspiracija za kolekciju Modern bride proističe iz poigravanja linijama i nitima koje svojim preplitanjem stvaraju iluziju geometrijskih formi i silueta po kojima je estetika brenda Ines Atelier prepoznatljiva.

Kolekciju odlikuje upotreba prirodnih, luksuznih materijala koji svojom teksturom, transparentnošću i opipom potkrepljuju iluziju glamura i skulpturalne lepote modela. Svedenost i pročišćenost poslužili su kao imperativ prilikom kreiranja kolekcije dok je posebna pažnja posvećena upotrebi linija i niti kao inspiracije kroz kroj i sečenja na modelima.

Foto: Đorđe Tomić

U radu ovog brenda prisutna je konstantna potreba za novinama u smislu kreacija, ideja i umetničkih formi. Zato kolekcije i jesu inspirisane raznovrsnim oblicima umetnosti – skulpturama, slikama, arhitekturom, muzikom…

Kako je Ines Atelier svojevrstan izdanak kompanije koja se bavi enterijerom, forme i dinamika karakteristične za arhitekturu prirodno su se nametnule kao “creative fuel” nephodan u svakom koraku dizajna i produkcije. Minimalistički pristup je u biti svih Inesinih kreacija; stvarajući nove komade, uvek na umu ima ritam savremenog života i svakodnevne potrebe i želje stvarne žene.

S. P.

'