AKTUELNO

Pripreme za najradosniji hrišćanski praznik su pri kraju, jaja, kao najvažniji činilac ovog dana, verovatno ste prirpemili još juče, na Veliki petak. Sledi uživanje i svim slatkim i slanim delicijama sa praznične trpeze, a posebnu radost izaziva tucanje jajima.

Tokom svakog vasrkšnjeg obroka u većini porodica se organizuju prava mala takmičenja, čije će jaje odneti pobedu. Zato vam otkrivamo nekoliko trikova, kako da baš vi odaberete najjače jaje.

Foto: Unsplash.com

Velika je zabluda da su veća jaja i jača. Odaberite ona manje, jer su ona po pravilu jača i imaju oštriji i precizniji vrh.

Jaje možete testirati i ako blago njime udarite o zube. Ono koje je jako, izazvaće lagan, visok zvuk, dok će ona slabija odati prigušeni zvuk.

Foto: Unsplash.com

Kako bi borba bila ravnopravna, tucanje se započinje istim krajevima: šiljat na šiljat, a širi kraj se udara širim. Jaje držite čvrsto i udarite jako i prezicno.

Bilo da jaje koje ste odabrali pobedi ili ne, važno je da se dobro zabavite i uživate sa porodicom u najradosnijem hrišćanskom prazniku.