AKTUELNO

"Otkriću vam kako uspevamo da živmom da ima za sve, a čak nismo ni podigli kredit."

Veronika Merit (36) svoje prvo dete dobila je sa samo 14 godina, nakon što je kao srednjoškolka ostala u drugom stanju. Od tada se njena porodica brzo širila, pa ona sada ima jedanaestoro dece, a želi ih barem još šest.

Njen suprug Meti i ona trenutno žive sa desetoro dece - Endruom (16), Adamom (15), Merom (13), Daš (12), Darlom (10), Marvelos (8), Martalejom (6), Amelijom (4), Dilajlom (3) i Donovanom (1), piše "San".

Veronika je ispričala kako je neočekivano zatrudnela u školi, nakon čega se udala i razvela od oca najstarije dvoje dece. Sedmoro mlađe dece je od njenog drugog supruga.

Neka deca su bila planirana, ali ne mogu da uzimam pilule za kontracepciju zbog svoje bolesti, jer sam sklona stvaranju krvnih ugrušaka. Ali nemam ništa protiv da imam još dece, htela bih još šestoro. Trudna sam provela skoro osam i po godina - otkrila je.

Kako nije lako svu tu decu prevoziti u školu i na razne aktivnosti, nedavno je za tri hiljade dolara na aukciji kupila i stari školski autobus, koji je pretvorila u porodično vozilo.

- Nemamo mnogo troškova. Imamo svoju kuću sa devet spavaćih soba i nemamo hipoteku, a imamo i svoj autobus bez dodatnih troškova - kaže Veronika i dodaje da ponekad primaju donacije hrane, zbog čega se i izvinila na društvenim mrežama, objasnivši da je to samo privremeno, dok joj ne krene prodaja slika.

Svoj život kod kuće Veronika opisuje kao život sa "izgubljenim dečacima", iz crtanog filma "Petar Pan", koji nikada nisu odrasli, a dodaje i da nije prestroga.

- Jako nam je glasno u kući, ali nisam stroga. Imam neka pravila, na primer nema pušenja, drogiranja, nema sastanaka do osamnaeste, moraju da budu u kući pre mraka, ali sam uglavnom jako opuštena. I dobro se zabavljamo - zaključila je majka.

#Veronika Merit