AKTUELNO

Sanjati nečiju ili sopstvenu smrt važi za najstresnije snove, koji ostavljaju veliki utisak na nas i kada se probudimo. Sanjati da je neko umro se obično tumači kao pozitivan znak, da ste nekome produžili život. No, značenje ovog sna se menja u odnosu na situaciju i atmosferu u snu.

Iako je ovo san koji je veoma teško zaboraviti, ne mora značiti da će se on obistiniti. Sagledajte napre vašu životnu situaciju, vrlo verovatno ste pod velikim stresom i brigama, to se manifestovalo na vašu podsvest, što je i uzrokovalo vaš san.

San u kome neko umire sigurno želite da zaboravite, no, potrebno je da se prisetite što više detalja iz sna da biste mogli što bolje da ga rastumačite. Naša podsvest nam govori kroz snove.

Evo koja su sve tumačenja ovog vrlo neprijatnog sna.

Šta znači sanjati da je neko umro?

Sanjati smrt osobe koju ne poznajete znači da se u poslednje vreme oko vas dešavaju razne promene. One mogu direktno ili indirektno uticati na vaš život.

U pitanju su velike promene kao što je selidba u drugi grad, venčanje bliske osobe, novi posao nekoga od vaših bližnjih ili tome slično.

I pored svih tih promena vi se osećate odsečeno od čitave situacije. Kao da vas ne dotiče to što se dešava i sve vam je to nekako strano.

To može značiti da vam treba vremena da prihvatite da se promena zaista desila i da će se u vašem životu nešto promeniti kako god se vi osećali povodom toga. Budite strpljivi i imajte razumevanja za sebe, jer se svi na svoj način nosimo sa promenama.

Foto: Pixabay.com

Sanjati smrt bliske osobe

Retko šta je toliko teško kao sanjati da je neko umro, a naročito je teško sanjati smrt osobe koju poznajete. Prema narodnim verovanjima, kada sanjate nečiju smrt to znači da ste mu produžili život. No, da li je zaista tako?

Tumačenja iz sanovnika su nešto drugačija, veruje se da ako sanjate smrt nekoga koga poznajete i ko vam je blizak, da to znači da postoje razmirice u odnosu sa tom osobom.

Ne mora nužno značiti da ste se posvađali ili da ste u konfliktu, već da se dešava promena u tom odnosu.

Smrt u snovima ne treba posmatrati bukvalno, već metaforički. Sanjati da je neko umro ne znači da će ta osoba zaista umreti, nego da “umire” odnos sa tom osobom kakav je do sada bio.

Promena može biti uzrokovana nekom neočekivanom situacijom, koji god da je njen uzrok, vas ta promena će duboko potresti.

Vaša podsvest vam ovim snom govori da je sada pravi trenutak da se pomirite sa tom osobom i da stabilizujete vaš odnos.

Ukoliko sanjate smrt nekoga iz porodice ili vašeg partnera, to znači da vas očekuju velike svađe i to takve svađe koje će zauvek promeniti dinamiku među vama.

Na primer, ako ste sanjali smrt vašeg partnera to može značiti da će konflikt koji je nastupio, ili koji će tek nastupiti, može odvesti do raskida.

Razmislite da li je vredno raskidati vezu ili prekinuti da pričate sa nekim iz porodice. Uvek je najbolji način da razmirice rešite na miran i razuman način.

Sanjati smrt bivšeg partnera

Kao što smo već napomenuli, sanjati nečiju smrt znači da će se vaš odnos na neki način promeniti. Ali šta znači sanjati smrt osobe koja više nije prisutna u vašem životu, kao, na primer, bivši dečko ili bivši muž.

Ovaj san se tumači tako da je vaš odnos zaista završen i da čak i ako ste imali nade da možete ponovo biti zajedno – to se neće dogoditi. Vaš bivši partner je nastavio dalje i vi treba isto to da učinite.

To može značiti da bivši dečko ima novu devojku ili da ništa više ne oseća prema vama.

No, to može značiti da ste i vi raskrstili sa vašim osećanjima prema njemu i da ste spremni da nekog novog primite u svoj život.

Foto: Pixabay.com

Sanjati smrt bebe/deteta

Sanjati nečiju smrt je veoma loše, ali sanjati smrt vaše bebe ili deteta je pravi košmar koji vas dugo može proganjati.

Mame koje sanjaju smrt svoje bebe su veoma anksiozne i plaše se tolike odgovornosti koju sa sobom nosi odgajanje deteta. To ne znači da su nespremne za majčinstvo, nego da nemaju dovoljno poverenja u sebe da su spremne za ulogu majke.

Na ovaj način se prikazuje podsvesni strah ubistva deteta iz nehata. Bitno je da se smirite, da steknete samopouzdanje da će sa bebom sve biti u redu.

Ukoliko ste sanjali neko neodređeno novorođenče, koje vam nije poznato, to znači da se neće ostvariti ono što ste planirali, koliko god vi imali dobru volju da plan uspe i da ste se vezali za ideju.

Sanjati smrt svog detate ima psihološki značaj. Često ga sanjaju roditelji čija deca odrastaju, odvajaju se od njih i postaju nezavisna.

Mnogim roditeljima je teško da prihvate da su njihova deca postala samostalna, da im više nije toliko potrebna vaša pomoć i da su sposobni da se sami probijaju kroz život.

U periodu kada dete dovoljno odraste, roditelji se mogu naći u krizi, jer detetu više nisu potrebni roditelji kao autoriteti. Dakle, smrt deteta i u ovom slučaju znači velika promena odnosa.

Kada vaša dete počne da izlazi iz puberteta, krene na fakultet, preseli se ili se zaposli, dinamika vašeg odnosa se menja. Vi više ne možete da zabranite nešto detetu, da ga vaspitavate ili kontrolišete i neki roditelji tu promenu veoma teško podnose, zato nastaju razne razmirice u odnosu između deteta i roditelja.

U suštini, sanjati nečiju smrt znači da treba da se pripremite na raščišćavanje odnosa, možda ćete morati da kažete ono od čega dugo strepite. Možte će se neki odnosi u potpunosti prekinuti, a možda će se promeniti. Vaša podsvest ovakvim ni malo prijatnim snom želi na to da vas upozori.

#Smrt

#Snovi

#Značenje