AKTUELNO

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković stavio je tačku na slučaj Luke Jovića u reprezentaciji.

Iskusni trener je objasnio od kada problem postoji, koje su odluke došle kao posledica, po kojim kriterijumima se vodio kada je precrtao mladog fudbalera, ali mu nije zauvek zatvorio vrata nacionalnog tima.

Šta se tačno dogodilo i ima li šanse da se Luka vrati u tim?

- Vi ste tek posle mesec i po dana saznali za problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mnogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i, logično, isključio sam ga iz tima.

Da li ste razgovarali o njegovom povratku i da li će do njega doći?

- Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u dresu Real Madrida i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu - rekao je Tumbaković za Srpski telegraf.

#Ljubiša Tumbaković

#Luka Jović

'