AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras od Olimpijakosa sa 1:0 (0:0), u napetoj utakmici u Atini, i tako eliminisani iz Evrope na kraju grupne Lige šampiona.

Minuti su delilu Zvezdu od evropskog proleća i nastavka takmičenja u Ligi Evrope, a onda je rezervista Žander skrivio penal igranjem rukom, posle čega veliku priliku nije propustio Jaser El Arabi u 87. minutu.

Istu priliku jeste propusti na drugoj strani Tomane, u finišu prvog poluvremena, kada je pogodio prečku sa "bele tačke" identično kao Predrag Mijatović protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj pre 21 godine.

U napetom meču, sa puno promašaja i otvorene igre na oba gola, na Karaiskakiju, na kraju je slavio grčki tim i završio kao treći u B grupi Lige šampiona, iza Bajerna i Totenhema, čiji meč u Minhenu je završen trijumfom Bavaraca sa 3:1.

Foto: Tanjug AP/Petros Giannakouris

Pored promašenog penala, Zvezda će žaliti jer joj je malo nedostajalo da napravi podvig na krilima fantastičnog Milana Borjana, koji je večeras ponovo blistao na najvećoj sceni.

Ipak, to je mala uteha na oproštaju od drugog uzastopnog učešća u Ligi šampiona.

Na krcatom stadionu Karaiskaki, kapaciteta 33.000 gledalaca, vladala je sjajna i bučna atmosfera, skandira se i Olimpijakosu i Zvezdi, a na tribinama je upriličena i prigodna koreografija za obe strane.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

94. minut - Borjan spasava mrežu posle udarca Gerera.

87. minut - Žander je igrao rukom. Precizan sa bele tačke je El Arabi. Olimpijakos vodi. Crvena zvezda je u teškoj situaciji.

82. minut - Treću izmenu na meču pravi Milojević. Na terenu je Žander, a van igre izlazi Rodić.

80. minut - Disciplinovano se brane fudbaleri Crvene zvezde u ovim trenucima meča. Ne paniče, već "školski" rešavaju situacije pred golom koji čuva Borjan.

Foto: Tanjug AP/Petros Giannakouris

73. minut - Oduzeo je Van La Para loptu defanzivcu domaćih, a akciju je završio Boaći šutem koji je izblokiran.

68. minut - Umalo da Van La Para iznenadi golmana domaćih i oduzme mu loptu.

65. minut - Ponovo menja Milojević. Sada je na terenu Ričmond Boaći, a van igre je izašao Aleksa Vukanović.

64. minut - Ponovo je Milan Borjan na visini zadatka. Sjajno je "ušao" u šut Podenseu koji je bio u prilici da sa nekoliko metara postigne pogodak. 

Foto: Tanjug AP/Petros Giannakouris

62. minut - Odlično je Ivanić proigrao Vukanovića na levoj strani, koji je imao želju da uposli nekog u petercu, ali nije tu bilo Zvezdinih igrača.

60. minut - Stativa spasava Crvenu zvezdu. Šutirao je El Arabi glavom, ali okvir gola je na strani beogradskih crveno-belih.

58. minut - Prvu izmenu na meču pravi Vladan Milojević. U igru ulazi Van La Para, a van terena će Tomane. 

56. minut - Prihvatio je Marin loptu na ivici kaznenog prostora i šutirao bez oklevanja, međutim pravo u ruke golmana Olimpijakosa.

54. minut - Šutirao je Giljerme sa više od dvadeset metara, ali sjajnom paradom udarac zaustavlja Milan Borjan.

51.minut - Vrlo ofanzivan je Marko Gobeljić. Osim što je nekoliko puta povukao loptu na protivničku polovinu i kreirao napade Zvezde.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME:

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Sjajni su bili naši fudbaleri, imali su nekoliko prilika, čak i jedanaesterac, ali se na odmor odlazi bez golova.

Foto: Tanjug AP/Petros Giannakouris

43. minut - Odmah je Marin zapretio, prošao po desnoj strani i pokušao da pronađe Vukanovića, ali su fudbaleri domaćih uspeli da preseku taj pas.

41. minut - Nepropisno je zaustavljen Marko Marin, penal za Zvezdu. Prečku sa bele tačke pogađa Tomane.

38. minut - Stoje visoko vezni fudbaleri Zvezde. Utisak je da se uglavnom igra na sredini terena i da su oba tima vrlo oprezna, iako ovakav rezultat više odgovara Crvenoj zvezdi.

32. minut - Sjajna intervencija pouzdanog Borjana. Šutirao je Podense vrlo snažno, ali je čuvar mreže crveno-belih je sigurno intervenisao.

27. minut - Sjajno je osvojio loptu na sredini terena Vukanović i povukao kontru. Uposlio je Marina koji je utrčavao na levom boku, ali je on šutirao i pogodio začetnika akcije, nakon čega je signaliziran ofsajd.

24. minut - Spasao je Gobeljić gol Zvezde tima. Odlično je uklizao ispred El Arabija i sprečio ga da šutira iz dobre pozicije.

22. minut - Vrlo je agilan Mateo Garsija. Nekoliko dobrih defanzivnih reakcija na Zvezdinoj polovini kojima je prekinuo napade domaćih. 

Foto: Pink.rs

20. minut - Marin je bio u prodoru, a Cimikas je igrao rukom na dvadesetak metara od gola. Kapiten Zvezde je izveo slobodan udarac, međutim, pogodio je živi zid. 

10. minut - Pokušao je Degenek da preciznom dijagonalom pronađe Vukanovića koji se lukavo kretao pred šesnaestercom domaćih, ali je Sa pravovremeno izleteo.

8. minut - Zaretili su i domaći preko Cimikasa koji je pokušao da pronađe Masurasa u petercu našeg tima, ali je Milunović sjajno intervenisao i otklonio opasnost.

5. minut - Prvi opasan napad našeg tima. Fenomenalan prodor Gobeljića po desnoj strani i lopta za Vukanovića koji šutira preko gola sa desetak metara.

1. minut - Orsato je dao znak da utakmica počne.

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije mogao da računa na povređenog Dušana Jovančića, koji je ostao u Beogradu. Pored standardnih Borjana i četvorke u zadnjoj liniji, Milojević se opredelio da u veznom redu ukaže šansu Petroviću i Vukanoviću, koji nije bio očekivan u timu. 

Ispred tog tandema će delovati Garsija, Marin i Ivanić, a prednost je u špicu dobio Tomane.

Strateg Olimpijakosa Pedro Martins nije imao na raspolaganju Matijea Valbuenu.

OLIMPIJAKOS: Hoze Sa - Elabdelaui, Merijah, Ruben Semedo, Cimikas - Giljerme, Kamara, Bukalakis - Podense, El Arabi, Masuras.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Vukanović - Garsija, Marin, Ivanić - Tomane.

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#Olimijakos

#fudbal

'