AKTUELNO

Predsednik Primere Havijer Tebas rekao je da se nada da će fudbalska sezona u Španiji biti nastavljena 12. juna, nakon više od tri meseca pauze zbog pandemije korona virusa.

Svi klubovi u prve dve divizije su prošle nedelje započeli testiranje igrača na korona virus, a mnogi klubovi počeli su sa individualnim treninzima.

"Voleo bih da nastavimo 12. juna, ali moramo biti oprezni i to nije samo na fudbalu, već zavisi i od društva. Svi se moramo fokusirati na poštovanje mera za zaštitu zdravlja", rekao je Tebas za španske medije.

Tebas je ponovio da će se svi mečevi igrati bez publike kao što će biti slučaj i u Bundesligi, ali je rekao da liga radi na tome kako da "doda atmosferu" na stadione ne otkrivajući detalje. On je takodje naveo da će raspored biti takav da će se utakmice igrati svakog dana.

"Sada kada nećemo imati navijače na stadionima, imaćemo neke inovativne ideje za emitovanje utakmica... Biće fudbala svakog dana kada se La Liga vrati", rekao je Tebas.

Španska fudbalska liga saopštila je juče da su petorica fudbalera iz klubova prve i druge lige zaraženi korona virusom. Liga nije navela o kojim igračima je reč, niti iz kojih su klubova.

Tebas je dodao i da su tri člana osoblja takodje pozitivni na novi virus, ali da je broj slučajeva daleko manji od očekivanog. On je istakao i da neće biti povećanog rizika da se igrači zaraze nakon što se počne s utakmicama.

"Očekivali smo oko 35 ili 30 odsto na osnovu broja u Bundesligi i koliko je virusa prodrlo u Španiju. Od 2.500 testiranih imamo samo osam pozitivnih slučajeva što je dobra vest", rekao je on.

#fudbal

#Španija

<
'