AKTUELNO

Francuska kao država pomaže svim gigantima koji su se našli na udaru finansijskih problema usled virusa korona, pa će tako biti garant za pozajmicu Ligi 1 od 225 miliona evra kojim bi se nadoknadili troškovi klubovima od TV prava koja Kanal+ neće da plati.

Međutim, vlasnici Pari sen Žermena su odlučili da sami smanje svoje troškove ne bi li se oporavili, ali su u svojim namerama naišli na otpor igrača. Tijago Silva je prvi fudbaler koji je odbio da mu plata bude smanjena, a na to imaju pravo i svi ostali igrači. 

Šejk Al-Khelaifi, vlasnik kluba iz Pariza, je tražio od igrala da im ne bude plaćen dogovoreni odmor od 1. do 22. juna, kako bi ublažio gubitak od 200 miliona evra koji je pretrpljen zbog prekida sezone. 

Prema informacijama iz „L'Ekipa“ igrači PSŽ zanemaruju zahteve sindikata fudbalera u Francuskoj i time stvaraju napetu atmosferu u klubu. Odluka o smanjenju plata je obavezujuća za sve timove Lige 1, ali Brazilac ne želi da mu se takva stvar nameće jer ne vidi razlog za takvu „kaznu“. 

#PSŽ

'