AKTUELNO

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) apelovala je na čelnike državnih prvenstava da ne kažnjavaju igrače koji demonstriraju zbog ubistvu Džordža Flojda.

"FIFA je više puta izjavljivala svoju odlučnost da se suoči sa rasizmom i diskriminacijom bilo koje vrste i nedavno je ojačala sopstvena disciplinska pravila kako bi pomogla iskorenjivanju ovakvog ponašanja. FIFA je promovisala mnoge antirasističke kampanje koje su vođene tokom utakmica koje su organizovane pod njenim okriljem", izjavili su u ovoj organizaciji.

Takođe se napominje da FIFA u potpunosti razume sentimente i strahove koje su izrazili igrači u svetlu tragičnih okolnosti u slučaju Flojd, dok je napomenuto da odgovornost za primenu kazni za igrače na ovu temu leži na organizatorima prvenstva. "Oni bi se trebali voditi zdravim razumom i uzimati u obzir kontekst koji se dešava oko događaja", navodi se u saopštenju FIFA.

U nedelju, tokom meča nemačkog šampionata, fudbaleri dortmundske Borusije, Džejdon Sančo i Ašraf Hakimi, nakon postizanja golova, pokazali su majice na kojima se nalazi kazna koja poziva na pošteno suđenje u slučaju ubistva Flojd.

#FIFA

#džordž flojd

'