AKTUELNO

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa i pored dobrih rezultata u Ligi šampiona još ne može da razmišlja o osvajanju tog takmičenja.

Liverpul se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanšu osmine finala pobedio Lajpcig sa 2:0. Golove su postigli ;Mohamed Salah i Sadio Mane.

Engleski šampion je i u prvoj utakmici pobedio sa 2:0, pa se treći put u poslednje četiri godine plasirao medju osam najboljih u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Liverpul je trenutno osmi na tabeli Premijer lige i čeka ga velika borba za osvajanje jednog od prva četiri mesta na tabeli za plasman u Ligu šampiona. Jedna od prilika za novo učešće je i osvajanje trofeja u Ligi šampiona ove sezone.

Upitan da li je smešno razmišljati o osvajanju sedmog trofeja evropskog šampiona, Klop je odgovorio: "Na neki način".

"Ali, jedini razlog zbog kojeg igrate to takmičenje je zato što želite da ga osvojite. Ali, nismo blesavi i za sada ova sezona ne izgleda kao ona u kojoj ćemo mi na kraju trijumfovati u Ligi šampiona. Mi zaista ne razmišljamo toliko daleko, razmišljamo o sutrašnjem danu i narednoj utakmici protiv Vulverhemptona", naveo je Klop, preneo je Skaj.

On je dodao da ekipa mora da popravi rezultate u Premijer ligi.

"Imamo dobar zamajac u Ligi šampiona, ali još ne i u Premijer ligi, imaćemo priliku da se vratimo, a to bi sigurno pomoglo i u borbi za Ligu šampiona", rekao je Klop.

Liverpul će u ponedeljak uveče igrati na gostujućem terenu protiv Vulverhemptona.

#Jirgen Klop