AKTUELNO

Protiv fudbalera Ognjena i Stojana Vranješa potvrđena je optužnica zbog napada na mladića i devojku, a koji se desio prošle godine u Robnoj kući "Boska" u Banjaluci.

Stojan je kapiten Borca, dok je njegov brat se ponovo vratio u fudbalski klub AEK.

Prema saznanjima, početak suđenja braći Vranješ zakazan je za 13. septembar.

Braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 časova napali Dušana Komljenovića i njegovu devojku Anju Trtić, u objektu robne kuće "Boska". Sve se dešavalo nakon što su krenuli izlaziti iz restorana "Agape".

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, a koje vode na prvi sprat.

- Tada je Ognjen Vranješ fizički napao Komljenovića i Trtićevu, a koji su se nalazili na vrhu tih pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu u predelu lica i tako mu izbio dva zuba – navedeno je u optužnici.

Od siline udarca, Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

- U tom trenutku Trtićeva je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona ja zatim pala niz pokretne stepene i otkotrljala se do prvog sprata – precizirano je u optužnici.

Usled pada ona je zadobila teške telesne povrede u vidu krvnog podliva na levoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

Međutim, ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

- Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ – piše u optužnici.

Stojan je prišao sa leđa i boka oštećenom mladiću i jednom ga uradio u predelu glave i vrata.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu naneo dodatne povrede.

Prema ovim navodima optužnice, Ognjen Vranješ se tereti da je počinio krivčna dela teška telesna povreda i telesna povreda, Stojan je optužen za nanošenje telesnih povreda.

Banjalučko okružno tužilaštvo krivicu braće Vranješa dokazivaće saslušanjem pet svedoka i pet veštaka, te izvođenjem velikog broja materijalnih dokaza.

Tokom istrage utvrđeno je da povrede koje su zadobili Komljenović i Trtićeva, odgovaraju kako su oni naveli, te kako je precizirano u optužnici.

Prema izjavi oštećenih, te izjavi sudskih veštaka dolazi se do zaključka da su one saglasni oko nastanka povreda.

Veštak je izjavio da povrede koje je zadobila Trtićeva, odgovaraju padu tela na stepenice, kao i zubi koji su izbijeni kod Komljenoviću mogu nastati od udarca šakom u glavu. Kao da su povrede na levoj strani vrata Komljenovića nastale hvatanjem i stiskanjem šakom i grebanjem noktima po koži vrata.

Prema našim saznanjima, Komljenović je stavio predlog za krivično gonjene osumnjičenih.

Dušan Komljenović je sin bivšeg direktora Geodetske uprave Republike Srpske Miloša Komljenovića.

Nakon što se desio napad, oglasila se i Policijska uprava Banjaluka te su naveli da je u napadu učestvovala još jedna osoba, međutim, ona se nije našla na optužnici.

Ognjenu Vranješu na teret je stavljeno da je počinio krivčno delo teška telesna povreda, a prema krivičnom Zakoniku ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje teško naruši kazniće se kaznom zatvora od jedne do pet godina.

Stojanu i Ognjenu je na teret stavljeno i delo telesna povreda, a prema zakonu ko drugoga telesno povredi ili mu naruši zdravlje, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

#Napad

#Ognjen Vranješ