AKTUELNO

Francuski fudbaler Rafael Varan i zvanično je novi igrač Mančester junajteda sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor. Ovaj 28-godišnji fudbaler je na Old Traford stigao iz Real Madrida gde je proveo deset sezona i pomogao klubu da osvoji 18 trofeja, uključujući i četiri Lige šampiona i tri trofeja u Primeri.

Po navodima medija, transfer je vredan oko 45 miliona evra.

Varan je predstavljen navijačima na Old Trafordu pred početak današnje utakmice protiv Lidsa. On je na teren izašao u dresu Junajteda i napravio "selfi" pred punim stadionom.

"Mančester junajted jedan je od najslavnijih klubova na svetu i šansa da dođem ovde i zaigram u Premijer ligi je nešto što nisam mogao da odbijem", rekao je Varan za klupski sajt.

On je naveo da ima još mnogo toga što želi da postigne u svojoj karijeri.

"Znam da se pridružujem ekipi punoj vrhunskih igrača koji takođe žele da pobeđuju i osvajaju trofeje", naveo je Varan.

Varan je karijeru počeo u francuskom Lansu pre nego što je 2011. godine prešao u Real za koji je odigrao 360 utakmica.

Za reprezentaciju Francuske je odigrao 79 utakmica, a bio je jedan od klučnih članova nacionalnog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Junajted je prošlu sezonu završio bez trofeja nakon što je izgubio u finalu Lige Evropa od Viljareala. Klub sa Old Traforda je poslednji put osvojio titulu u Premijer ligi u sezoni 2012/13.