AKTUELNO

Pobeda nad Irskom kojom je Luksemburg otvorio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru sjajno je došla izabranicima Luka Holca koji su se, posle poraza od Portugalije (1:3), protiv Azerbejdžana vratili na pobednički put (2:1).

Trijumfim nad Azerbejdžanom su reprezentativaci Luksemburga podgrejali nadu naciji da bi mogli ozbiljnije da se umešaju u borbu za bolji plasman.

- Veoma sam zadovoljan pobedom nad Azerbejdžanom. Bili smo veoma jaki i dominantni u prvom poluvremenu, ali smo propustili priliku da postignemo treći gol. U nastavku, posle primljenog pogotka, bilo nam je očigledno veoma teško da se podignemo na emocionom planu. Uspeli smo u završnici utakmice da se vratimo u igru i trebalo je da još jednim pogotkom ranije razrešimo dileme- rekao je selektor i dodao:

- Bilo je fenomenalno kako nas je publika nosila, videti 2.000 ljudi, koliko je bilo dozvoljeno da prisustvuje, kako nas bodre je zaista sjajno- kazao je Luk Holc.

Fudbaleri Luksemburga dolaze na gostovanje Srbiji sutra od 18 časova.

- Do sada smo uradili tri velike stvari. Sledeći težak zadatak očekuje nas u subotu protiv Srbije. Moramo da se pokažemo u najboljem svetlu da bismo imali šanse protiv takvih timova- kaže Holc i dodaje:

Ne mogu mnogo da se rotiram, pa je važno da se igrači dobro oporave od utakmice sa Azerbejdžanom- rekao je selektor Luksemburga i dodao da Pinto, koji je povređen u prethodnom susretu verovatno neće doputovati u Srbiju.

#Dragan Stojković Piksi

#Srbija