AKTUELNO

Nemac kaže da se u Parizu više bavio njhovim porodicama nego fudbalom.

Tomas Tuhel je svojevremeno stigao u Pari Sen Žermen kao trener koji je trebalo da bogatom klubu napokon donese trofej Lige šampiona.

Bio je blizu, stigao je do finala u Lisabonu u godini korone, ali je trofej podigao tek 12 meseci kasnije, i to kao trener Čelsija.

Nemac je u razgovoru za italijansku "Gazetu delo Sport" pričao o tome da je maštao da postane veliki fudbaler i zaigra za Barselonu, ali mu se tako nešto nije ostvarilo.

Ipak, već je kao mlad trener uspeo da ostvari mnogo uspeha i postane prvak Evrope, a na pitanje kako bi uporedio rad u PSŽ-u i Čelsiju, Tuhel je imao spreman vrlo zanimljiv odgovor.

- Kako je bilo u Parizu? Tamo sam više radio kao neka vrsta ministra sporta nego kao fudbalski trener. Morao sam da vodim računa o prijateljima i porodicama mojih najvećih zvezda. Mnogo je lakše trenirati Romelua Lukakua nego Nejmara ili Kilijana Embapea. U Engleskoj imam priliku da se više bavim fudbalom, samim terenom - izjavio je Tuhel.

Njegov Čelsi u subotu u ranom popodnevnom terminu igra sa poslednjeplasiranim Noričom od 13.30 časova i ima priliku da održi lidersku poziciju u Premijer ligi.

Autor: