AKTUELNO

Mančester junajted ima novog trenera - privremenog.

Iako su se na tom radnom mestu ovih dana najavljivali i Maurino Poketinjo, Zinedin Zidan i Ernesto Valverde, kako saznaje američki portal "Atletik", umesto Olea Gunara Solskjera, koji je nedavno raskinuo saradnju sa klubom sa Old Traforda, Junajted će na šest meseci preuzeti Nemac Ralf Rangnik.

Kako se navodi, ovaj 63-godišnjak, koji se smatra "kumom moderne nemačke trenerske škole fudbala", napušta svoj posao direktora sporta i razvoja moskovske Lokomotive da bi preuzeo ekipu sa "teatra snvova".

Rangnik je dogovorio šestomesečni ugovor sa Junajtedom, ali čak ako i sve bude hitno obavljeno između uprava mančesterskog i moskovskog kluba, zbog izdavanja radne dozvole neće moći da već ovog vikenda predvodi ekipu protiv Čelsija.

Ralf Rangnik je svojevremeno bio i na kormilu Hanovera, Šalkea, Hofenhajma i Lajpciga, a prvi je u istoriji FK Ulm uspeo da taj klub uvede u Bundesligu.

Kao sportski direktor, uspešno je gradio timove Salcburga i Lajpciga, s kojim je iz četvrte lige stigao do samog bundesligaškog vrha.

#Mančester