AKTUELNO

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da se plasiraju u završnu rundu kvalifikacija, tzv. "plej-of", za Ligu Evrope, jer su u trećem kolu eliminisani od strane AEK-a iz Larnake.

Posle pobede Kiprana na svom terenu sa 2:1, oni su u Humskoj odigrali 2:2 i ukupnim rezultatom 4:3 prošli dalje, pa se crno-beli sele u baraž za Ligu konferencija, treće po snazi evropsko takmičenje klubova.

A delovalo je, isprva, sve idilično po ekipu Partizana.

Em gromoglasna podrška ekipi sa tribina, em potpuna kontrola igre, em vođstvo.

Ali, taj pogodak u 25. minutu nije obeshrabrio goste.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Partizan je tada osvojio loptu na sredini terena, na mestu gde se spaja aut-linija sa linijom koja razdvaja igralište na dve polovine. Do nje je došao brzonogi Dijabate, levo od sebe uočio kako se, kroz sredinu terena, probija Rikardo Gomeš, pa ga pravovremeno a najbolji strelac Partizana iz prošle sezone dao svoj treći ovosezonski gol, a prvi iz igre - 1:0.

Međutim, iako su crno-beli imali daleko bolju i konkretniju igru, osim u završna 3-4 minuta prvog poluvremena, prednost nisu uspeli da udvostruče, a onda su kola krenula nizbrdo posle velikog predaha.

U samo šest minuta, od 51. do 57, mreže su se čak triput tresle u Humskoj, ali na žalost domaćih - dvaputa je to bio slučaj sa njihovom.

Prvo je Đurčo centirao s levog krila a Marković nehotice skrenuo loptu u gol Partizana, pa je stotinak sekundi kasnije na 2:1 povisio Rikardo Gomeš, i to nakon što je Dijabate driblinzima ostavio Englezua da se pita gde je lopta, a buran period meča začinio je AEK izvrsnim golom za 2:2.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Faraž se tada probnio po desnom krilu, "nanizao" dvojicu rivala, pa ispred još dvojice šutirao, i to u dalji gornji ugao. Precizno, efektno, za radost gostiju i nevericu u domaćem taboru.

Partizan je, naravno, davao sve od sebe da u nastavku meča popravi i utisak i rezultat. Najblži tome je bio u 76. minutu kada je Menig, niskim udarcem sa 18 metara, pogodio stativu, ali... Mala je to bila uteha. Ostalo je nerešno, što je u ukupnom rezultatu značilo i eliminaciju crno-belih iz ovih kvalifikacija i prelazk u jedan niži evropski rang.

Protivnik u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija biće senzacionalni Hamrun sa Malte, koji je izgubio na svom terenu od bugarskog Levskog sa 0:1, a onda u Sofiji pobedio sa 2:1, pa na penale (4:1) eliminisao favorita. Partizan će biti domaćin prvog meča, 18. avgusta, a sedam dana kasnije na Malti će biti odigran revanš.