AKTUELNO

Navijači Bajerna iz Minhena protestvovali su zbog odluke UEFA da se neke utakmice u okviru evropskih takmičenja odlože zbog smrti britanske kraljice Elizabete Druge.

Bajern iz Minhena je u utorak dočekao Barselonu u drugom kolu Lige šampiona. Bavarci su uspeli da slave, ali je utakmici prethodio minut ćutanja povodom smrti britanske kraljice Elizabete Druge. Utakmica na Alijanc Areni je odigrana, ipak, brojne druge nisu što se nije dopalo nemačkim navijačima.
Pored toga, utakmica između Rendžersa i Napolija koja je trebala da se igra u Glazgovu pomerena je za sredu. Navijačima italijanskog kluba biće zabranjen dolazak na Ostrvo, a UEFA je odlučila da ni na stadionu "Dijego Armando Maradona" u revanšu ne bude Škota kako bi obe ekipe imale isti tretman.

Sve utakmice u Engleskoj, Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj odložene su proteklog vikenda nakon smrti britanske kraljice u 96. godini prošlog četvrtka. Još uvek nije poznato kako će izgledati fudbalski raspored tokom vikenda koji je pred nama.

- Odlaganja i zabrane utakmica u poslednjem trenutku zbog smrti u kraljevskoj porodici?! Poštujte navijače - pisalo je na transparentu koji se našao na tribini fanova Bajern Minhena.

Utakmica Arsenala u Ligi Evrope protiv PSV Ajndhovena planirana u četvrtak u Londonu odložena je. Kao razlog navodi se činjenica da će više od milion ljudi u narednim danima otići u Britaniju kako bi odali počast preminuloj kraljici.