AKTUELNO

Srbija je porazom od Švajcarske završila učešće na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Znali su srpski reprezentativci kolika je važnost ove utakmice, znali su da ih samo pobeda vodi u osminu finala Svetskog prvenstva. Ipak, u ovom momentu deluje da više od ovoga ne može.

Nakon poraza od Švajcaraca, utiske je sumirao selektor Orlova Dragan Stojković.

- Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Nismo zadovoljni rezultatom. Imali smo mnogo problema od samog dolaska. Imali smo mnogo kadrovskih problema, momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo nije dovoljno, ali postoje opravdani razlozi zašto je to tako. Što se tiče mog statusa, u martu nastavljamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Piksi je otkrio kakvo je stanje u svlačionici Srbije posle poraza od Švajcarske.

- Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. U svlačionici sam pružio ruku mojom momcima i rekao da moramo biti veliki i kada nam ne ide. Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali je sada to možda za dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo, ovde morate da imate sve igrače potpuno zdrave, u top formi.

Naš selektor je upitan o provokacijama fudbalera Švajcarske.

- Ne znam šta se dešavalo na terenu. Moguće da je bilo provokacija, ali pravi razlog ne mogu da kažem. Nekada tenzije jednostavno dođu.

Piksi je upitan da li je pratio rezultat drugog meča grupe G, gde su se sastali Brazil i Kamerun.

- Ne daj Bože da smo pobedili a nismo prošli - nasmejao se selektor Orlova.

#Dragan Stojković Piksi

#Srbija

#katar 2022

#Švajcarska