AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala u Kataru pošto je u 3. kolu Grupe G i odlučujućem meču poražena od Švajcarske sa 3:2.

Novinar Dejan Anđus istakao je za TV Pink istakao je da je Brazil namestio utakmicu sa Kamerunom i pustio ih da pobede, što znači, da Srbija, i da je dobila sa 5:0 ispala sa Mundijala, što bi, kako kaže, bila veća tragedija za Srbiju.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

- Nama su 4 najbolja igrača juče kreirala koliko smo mogli. Mi u timu baš toliko dobrih igrača imamo, i toliko golova smo dali. Da su ušle rezerve, ne bismo dali nijedan gol. Videli smo kada su ušli Gudelj i ostali. Imamo disharmoniju. Dobri smo u napadu, ali je odbrana loša - priča Anđus.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakao, 1982. godine sudija je svirao penal, kako bi pomogao domaćim Špancima, dodajući da je jasno da se utakmice od pamtiveka nameštaju. Pokloni su, kako kaže, bili u trećem kolu, što je uradio Brazil.

- Sada će se igrati regularno, sada se ide na tu eliminaciju - dodao je.

Foto: Tanjug AP/Hassan Ammar

Katar ovih mesec dana Mundijala nije imao šerijatske zakone, navodi Anđus.

Jedan od lidera Demokrastkog fronta Nebojša Medojević kaže da je pitanje za šta služi SP, navodeći da je politika upletena u isto.

- Glavne priče oko SP su bile nefudbalske. Od slobode govora, Iranske manifestacije, ideologija LGBT... Samo SP je bilo puno kontraverzi, kako je dobijeno, kojim parama je izgrađeno... Glavne poruke su da je to medijski i politički događaj koji nema veze sa sportom. I kada imate tako veliku moć iza takvog događaja, jasno je da ima medijskih spinova, nameštanja utakmica - priča Medojević.

Foto: TV Pink Printscreen

Obaveštajne službe treba da vode računa o naučnicima, političarima, kapitalistima, ljudi bitnih za nacionalnu bezbednost. Smanjila se ''fama'' da su svi ključni klubovi u Jugoslaviji stvarani od vojnih struktura, gde su kontrolisali masu, i preko tih kultura se kanalisalo nezadovoljstvo, a tu su, kako kaže, nastale opasne strukture u društvu a to su navijačke organizacije, priča Medojević.

Autor: