AKTUELNO

Fudbalski klub Partizan saopštio je da su nekadašnji igrači crno-belih Marko Jevtović i Lazar Marković dobro posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku u noći između nedelje i ponedeljka

Iz Partizana je saopšteno da se Jevtović i Marković, koji su sada igrači Gacijantepa, trenutno nalaze u Antaliji.

Gacijantep je u nedelju poražen od Antalije 1:0 u meču 23. kola turskog prvenstva. Fudbaleri Gacijantepa su posle meča ostali u Antaliji. Fudbalski klub Partizan iskreno saoseća sa svim porodicama žrtava zemljotresa.

Prema najnovijim informacijama više od 500 osoba stradalo je u zemljotresu jačine 7,9 jednica Rihterove skale, koji je pogodio deo Turske u blizini granice sa Sirijom.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je jutros da je epicentar zemljotresa bio u Pazarčiku, a da je pogođeno 10 pokrajina: Hataj, Gazijantep, Osmanije, Adijaman, Malatija, Šanlijurfa, Adana, Dijarbakir, Kilis i Kahramanmaras.

Pojedini seizmolozi smatraju da bi zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju mogao biti najsnažniji u istoriji Turske, sličan potresu koji se dogodio pre više od 80 godina. Stiven Hiks, seizmolog sa Univerzitetskog koledža u Londonu, kaže da je prethodni najveći zemljotres, takođe magnitude 7,8, pogodio severoistočnu Tursku u decembru 1939. godine kada je poginulo 30.000 ljudi, prenosi Rojters.

U januaru 2020. godine zemljotres magnitude 6,7 pogodio je region oko Elaziga, grada na istoku Turske, i u njemu je poginula 41 osoba, a povređeno je preko 1.600 ljudi.

Autor: