AKTUELNO

Kapiten srpske reprezentacije ipak pregovara sa Ajaksom oko ostanka, a želja mu je i da dobije funkciju u klubu po završetku karijere.

Kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić na prekretnici je svoje karijere. On je i ove sezone bio najbolji igrač holandskog prvenstva, gde je upisao 11 golova i 17 asistencija, ali je njegov Ajaks završio tek na trećem mestu i naredne sezone će igrati u Ligi Evrope.

Tadić ima 34 godine i realno je na zalasku karijere, ali i dalje može da igra na top nivou, što se videlo i ove sezone u holandskoj ligi, gde je izabran za MVP-ja.

Njegove fenomenalne partije godinama unazad i za Ajaks, kao i za reprezentaciju Srbije nisu prošle nezapaženo, a nije ga zaobišlo i najnovije fudbalsko tržište koje je buknulo - iz Saudijske Arabije.

Kako Telegraf saznaje, Dušan Tadić na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i ozbiljno je razmatra.

Prema našim saznanjima, Tadić preferira ostanak u Amsterdamu, a sa klubom pregovara oko novog ugovora, ali i oko funkcije u klubu po završetku karijere.

Važan faktor u svemu tome je i porodica, jer je Tadić sa porodicom već godinama u Amsterdamu, pa ne bi voleo da se sele u novu sredinu.

Ali, bogate ponude koje stižu ovih dana za neke od najboljih fudbalera sveta sa Arabijskog poluostrva nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa ni samog Tadića to ne zaobilazi.

Podsetimo, tržište je "otvorio" Kristijano Ronaldo spektakularnim transferom u Al Nasr zimus, a sada je nastavljeno transferom Karima Benzeme u Al Itihad, dok se prava bomba sprema u vidu transfera Mesija u Al Hilal, koja je vredna čak milijardu evra. Takođe, bogatu ponudu ima i N'Golo Kante, takođe iz Al Itihada, koji se posebno aktivirao na tržištu ovog leta.

Nije poznato ime kluba koji želi Tadića, ali verovatnije je da su u pitanju upravo tri najveća kluba, pa bi ukoliko Tadić prihvato ponudu, mogao da postane saigrač Ronalda, Mesija ili Benzeme.