AKTUELNO

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica, napadnut je makazama u dečjoj igraonici. Izazivač incidenta bio je N. P. kom je određen pritvor.

"U igraonici u centru Beograda odigrao se jezivi incident kada je N. P. prišao i uneo se u lice Nemanji Bjelici, bivšem igraču Crvene zvezde i NBA. Kako saznajemo, on se Bjelici obratio gnusnim i pretećim rečima: Gde si indijanac, jeb*ću ti porodicu, decu, ženu i tebe. Uzeću ti pare i iseliti u Prigrevicu", prenosi Republika.

Kada se Bjelica distancirao, Petković je opet prišao i ponovio uvrede. Onda je uzeo makaze i pretio da će ga ubosti, posle čega je reagovala policija Savskog venca i uhapsila Petkovića, navodi se i da su saslušani svedoci.

KO JE NEMANJA BJELICA?

Nemanja Bjelica (Beograd, 9. maj 1988) srpski je košarkaš. Primarna pozicija mu je krilo, ali može da igra i po potrebi na pozicijama plejmejkera i krilnog centra. Godine 2009. bio je izabran za najboljeg sportistu Sportskog društva Crvene zvezde.

Izabran je 2010. godine u drugoj rundi NBA drafta kao ukupno 35. pik. Proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige 2015. godine, a ujedno je bio i član najbolje petorke ovog takmičenja. Osvojio je titulu šampiona NBA lige u sezoni 2021/22. sa ekipom Golden Stejt voriorsa.

Košarku je počeo da trenira sa sedam godina kod trenera Ace Janjića. Kasnije je prošao mlađe selekcije Partizana, i 2000. godine došao do šireg spiska za pionirsku reprezentaciju. Međutim uprava Partizana je raspustila čitavu generaciju 1988. godište u kojoj su bili još Sava Lešić, Stefan Sinovec i Vuk Malidžan, i fokusirala se na 1989. godište koju je proglasila talentovanijom.

Autor: