AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće krajem marta dve prijateljske utakmice u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Selektor Dragan Stojković Piksi imao je želju da u nacionalni tim vrati Mihaila Ristića, koji je oživeo karijeru u Selti. Pored njega, poziv će za martovske susrete protiv Rusije 21. marta u Moskvi i Kipra, četiri dana kasnije u Limasolu dobiti još jedan povratnik Luka Jović, o čemu je Kurir ranije pisao.

Nažalost, pokvareni szu planovi selektoru Stojkoviću za poziciju levog spoljnjeg igrača. Mihailo Ristić bio je idealan za proveru i osveženje igračkog kadra za EURO 2024. u Nemačkoj. Međutim, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Benfike povredio se u meču protiv Barselone.

Mihailo Ristić stekao je kontinuitet igara u dresu Selte, marljivim radom zadobio je poverenje trenera Rafe Beniteza, ali... Povreda zadnje lože leve noge došla je u nevreme, jer je Ristić bio projektovan da igra protiv Rusije za Srbiju. Sada ga čeka mesec dana pauze.

Mihailo Ristić je i ranije bio maler. Igrao je sjajno u kvalifikacijama za Mundijal, bio na spisku igrača koji su izvojevali istorijsku pobedu nad Portugalom u Lisabonu i pobezbedili odlazak u Katar. Nažalost, Ristić tada nije igrao u Benfiki zbog jake konkurencije i zato nije otišao na Svetsko prvenstvo.

Krajem oktobra i početkom novembra Mihailo Ristić propuštao je utakmice Selte u prvenstvu Španije zbog povrede kolena, pa samim tim nije bio na spisku selektora Dragan Stojkovića i za odlučujuće duele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Mihailo Ristić sjajno je počeo sezonu u Selti, od sredine septembra 16 puta bio je u konkurenciji za prvi tim, od toga u devet navrata bio je starter. Na 11 prvenstvenih i tri meča u Kupu Srbin je zabeležio 1.007 minuta u dresu Selte. U proseku na terenu je provodio 69 minuta po utakmici. Statistika mu je bila više nego dobra, osvajao je šest lopti po meču, uz procenat tačnih dodavanja od 74,5 odsto.

Autor: