AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 18 sati igra prijateljsku utakmicu protiv Kipra u Larnaki sa željom da popravi utisak posle poraza od Rusije u Moskvi (4:0).

Selektor Dragan Stojković najavio je veliki broj izmena u timu.

- Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na "rehabilitaciju" posle onoga u Rusiji. Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru - istakao je Stojković na konferencije za medije.

On je otkrio da će Lazar Samardžić biti starter umesto kapitena Dušana Tadića i da ga je zato "zamenio" i na obraćanju medijima.

- Pa dobro, nije strašno, malo da ga odmorimo. Čujte, priča se da su ovo pripreme za Evropsko prvenstvo, ali ono počinje tek za tri meseca. I kada se vraćamo na Rusiji, sve je bilo jasno sa crvenim kartonom, jasno je bilo i Rusima. Možeš da se braniš, pred tobom je praktično ceo meč sa igračem manje, ali realnost je da se teško može odbraniti u takvoj situaciji.

Foto: Tanjug /RADE PRELIĆ

Zato mi je žao što se sve tako izdešavalo, rani karton, isključenje, pa penal. Videćemo, imamo i u junu dve utakmice, dodao je selektor.

- Mislim da je najvažnije da pratim svoj instikt, kada sam ga pratio, bilo je dobro. Razumem i kritiku, sve je to u redu, lek je da se ne ulazi u bilo kakvu vrstu polemike, ali važno je da se sačuva koncentracija, to je najvažnije za ekipu.

Stojković ističe da pretpostavlja da su ljudi nezadovoljni, ali pritisak uvek postoji, sve je to u rok službe.

- Važno je da radite pošteno i da sve bude dobro na kraju. Rekao sam igračima da želim da vidim reakciju, revolt, nisam opterećen rezultatom, nikad nisam rekao da mora da pobede, ali pobediće ako budu agresivniji, pruže dobru igru zbog reputacije koju su stvorili. Hoću pozitivnu reakciju svih igrača, od zadnje linije do napadača.

- Maksimalno angažovanje i respekt prema principima igre koju želimo da pružimo. Niko se ne oseća lepo kada ga kritikujete, stvaljate pod upitnik njegov kvalitet. Zato želim reakciju. Tim će protiv Kipra izaći maksimalno ozbiljno i sa dosta promena, sigurno - poručio je Stojković.

Na pitanje da li je ovo poslednji filter za neke igrače, Stojković se našalio rečima da može biti, ali ne mora da znači.

- Što se tiče finalnog spiska biće velika konkurencija, a na igračima je da se dokazuju iz nedelje u nedelju. Videćemo ko je u kakvoj formi i ko zaista može da pomogne timu. Moramo, hoćemo i možemo da budemo daleko bolji, sve zahteve da sprovedemo do jedne tačke koja će nas sve učiniti zadovoljnim. Ima dosta vremena do juna, sve pratimo, rivale takođe. Na igračima je da se trude i bore, a krajem maja odlučićemo ko će biti na spisku za Evropsko prvenstvo - zaključio je Stojković.

Foto: Tanjug /RADE PRELIĆ