AKTUELNO

Šokantna scena viđena je na jednom od najvećih derbija u Južnoj Americi, derbiju Medeljina između Atletiko Nasionala i Independijentea, gde je jedan navijač nožem gađao fudbalera Atletika.

Ovaj derbi svrstava se u jedan od najvećih u Južnoj Americi, ali i u svetu, a posebno je zanimljiv i zbog istorijata i upliva narko kartela, ali i i najvećeg narko-bosa svih vremena, Pabla Eskobara, koji je svojevremeno iz senke upravljao jednim od ova dva kluba - Atletiko Nasionalom.

Da u Kolumbiji ni na fudbalskom terenu nije bezbedno, mogli smo da vidimo upravo u ovom meču, gde je viđena šokantna scena.

U samom finišu meča, koji je na kraju završen rezultatom 2:2, kada se igrač Atletika Pablo Čepelini pripremao da izvede korner, sa tribina je ka njemu poleteo nož, koji ga je pogodio u glavu. On se odmah sagao sa bolnom grimasom na licu, a pored njega je bila i sudija, koju je nož samo pukom srećom promašio nakon što se odbio od Čepelinija.

Zanimljivo, Čepelini je odlučio da odmah ustane i nastavi meč, kao da se ništa nije desilo, samo da bi se meč priveo kraju, iako je imao svo pravo sveta da ostane na zemlji i da traži da sudija prekine utakmicu, što bi njegovom timu u ovom slučaju donelo tri boda.

Autor: