AKTUELNO

Tužna vest dolazi nam iz Hrvatske. U 85. godini je preminula Štefica Borjan, baka Milana Borjana, čuvara mreže Crvene zvezde na pozajmici Slovanu iz Bratislave i reprezentacije Kanade.

Čuvar mreže se oprostio od nje emotivnom objavom na Instagram storiju, a oglasila se i njegova supruga Snežana, kojoj su zasmetala pisanja hrvatskih medija.

- Počivaj u miru baka Štefice. A hrvatski novinari i mediji da puste porodicu u miru da ožale majku, baku. prabaku... Samo malo ljudske i novinarske etike, molim vas - napisala je Snežana Borjan na svom Instagram storiju.

Pored poruke ona je dodala i vest koju je objavila "Slobodna Dalmacija" u čijem tekstu se podseća da su oni posetili Šteficu 2022. godine i sa njom razgovarali o njenom unuku.

Njoj se nije dopalo što Milan nekoliko dana pre utakmice Kanade i Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Kataru istakao da je rođen u Srpskoj Krajini, a ne u Hrvatskoj.

- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi hteli, j***a ga Krajina - rekla je tada Štefica za pomenuti sajt.

Štefica je dodala da je Knin tada bio deo Jugoslavije.

- Niko se nije uvredio. Oni znaju da sam iskrena i da uvek govorim šta mislim. Milan je rekao ono što je rekao, ali zapravo je rođen u Kninu 1987. godine, koji je tada bio deo Jugoslavije. Moj sin, njegov otac Boško, i snaha Mirjana, devojački Jadrić, uvek su se trudili da Milanu, njegovom bratu Nikoli i sestri Nikoliji ništa ne nedostaje, i Milan je, uprkos ratu, imao lepo detinjstvo dok nisu napustili Knin. Prvo su otišli u Beograd, a zatim, nakon pet godina, u Kanadu. Ja nisam htela ići s njima u Kanadu, vratila sam se u moje Kričke jer mi se ni u Beogradu nije baš previše svidelo - pričala je Štefica Borjan.

Autor: