AKTUELNO

Fudbaleri Argentine plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto su danas u trećem kolu Grupe D pobedili Nigeriju sa 2:1, dok je Hrvatska istim rezultatom slavila protiv Islanda.

Argentini je za plasman u osminu finala Mundijala bila potrebna pobeda, a upravo do toga su došli zahvaljujući pogotku Markusa Roha u 86. minutu, posle centaršuta Gabrijela Merkada sa desne strane.

Prethodno Argentina je povela pogotkom Lionela Mesija u 14. minutu, koji je posle dubinske lopte Envera Banege savladao Fransisa Uzoha.

Foto: Tanjug

Ekipa Horhea Sampaolija imala je kontrolu u prvom poluvremenu, par puta je imala solidnu priliku da dodje i do drugog gola, ali ipak u tome nisu uspeli.

Početak drugog poluvremena pripao je Nigeriji, koja je do izjednačenja stigla u 51. minutu iz jedanaesterca koji je skrivio Havijer Maskerano. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Viktor Mozes.

Argentina je na posle izjednačenja afričke ekipe krenula na "sve ili ništa", što je moglo u par navrata da ih košta, pošto je Nigerija imala par dobrih situacija da dodje do preokreta.

Pritisak Argentine ipak je doneo rezultat, a gol za prolaz u osminu finala postigao je Roho.

Argentina je grupu završila sa četiri boda na drugom mestu, pa će u osmini finala igrati protiv Francuske.

Hrvatska je i pre večerašnje utakmice osigurala plasman, a do trijumfa je došla takodje u samom finišu utakmice.

Foto: Tanjug

Ekipa Zlatka Dalića povela je pogotkom Milana Badelja u 53. minutu, da bi Island izjednačio preko Gilfija Sigurdsona u 76. iz jedanaesterca, da bi pobedu Hrvatskoj doneo Ivan Perišić u 90. na asistenciju Badelja.

Foto: Tanjug

Hrvatska će u osmini finala Svetskog prvenstva igrati protiv Danske.

Island je sa jednim osvojenim bodom protiv Argentine u prvom kolu završio Mundijal na četvrtom mestu grupe D, dok je Hrvatska prva sa devet.

#Argentina

#Hrvatska

#Svetsko prvenstvo

'