AKTUELNO

Zoran Marjanović neće uskoro sesti na optuženičku klupu zbog optužbi da je brutalno ubio suprugu Jelenu Marjanović (33).

Naime, Viši sud u Beogradu je drugi put vratio optužnicu protiv Jeleninog supruga na dopunu istrage, a prema izvoru, taj postupak bi mogao da potraje, jer postoji mogućnost da će tužilaštvo zatražiti ponovno saslušanje svih svedoka, pa i samog Zorana Marjanovića i članova njegove porodice.

PROPUST

Među prvima koji će dati iskaz je mala Jana (7), Jelenina i Zoranova ćerka, koja je krajem juna ove godine ocu dala alibi.

- Devojčica će morati ponovo da svedoči, jer su prilikom prvog saslušanja u tužilaštvu napravili propust - dete je davalo iskaz bez prisustva pravnog zastupnika, pa taj iskaz nije prihvatljiv, objašnjava sagovornik.

Kako dodaje, postoji mogućnost da će ponovo biti saslušani i pojedini svedoci u predmetu koji bi mogli da budu od ključne važnosti u istrazi zločina.

U Više tužilaštvo ponovo bi mogao da bude pozvan i biciklista Milan R., koji se u trenutku ubistva pevačice 2.aprila 2016. godine zatekao na nasipu. On je na prvom saslušanju izjavio da je tog dana video muškarca i ženu, ali ne i dete. Kako je naveo, oni nisu hodali nasipom, već su silazili sa njega. Milan R. je rekao i da je prvo išao muškarac, a iza njega žena. Ipak, on nije mogao da potvrdi da su u pitanju Jelena i Zoran, kaže izvor.

ANALIZA KRVI

Da bi nova saslušanja bila od koristi u rasvetljavanju ubistva, smatra i advokat Predrag Savić, pravni zastupnik porodice Krsmanović.

-Vrlo je moguće da će u okviru novih istražnih radnji ponovo biti saslušani neki svedoci, kao i da će biti rađena ekshumacija tela Jelene Marjanović, kaže Savić.

Podsetimo, Apelacioni sud usvojio je žalbe Marjanovićevih advokata i vratio optužni predlog na dopunu istrage.

Zatraženo je da se uradi prostorno-vremensko veštačenje snimaka s kuće porodice Jahović u Crvenki, s kamera koje gledaju na nasip, veštačenje mobilnog telefona bicikliste, analiza krvi pronađene na zadnjem sedištu Zoranovog mercedesa, kao i da se utvrdi čiji je DNK nađen na ogrebotini na Marjanovićevoj ruci.

#Jelena Marjanović

'