AKTUELNO

Zoran Marjanović (39), koji se već osam meseci nalazi u pritvoru zbog sumnje da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), očekuje da se uskoro nađe na slobodi, pošto tužilaštvo ni nakon vraćanja optužnice na dopunu nije ponudilo nijedan novi dokaz protiv njega.

Takođe, kako saznaje "Alo!", Marjanović nije Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje vodi istragu protiv njega, ponudio nikakvu nagodbu, kako se spekuliše, pošto on tvrdi da nije ubio suprugu, niti da zna ko je to učinio.

- Zoran je od samog početka negirao krivicu, a članovi njegove porodice su iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili su da svedoče. Nema reči ni o kakvom priznanju krivice, niti za ubistvo, niti za pomaganje u ubistvu. Zoran je ubeđen da će uskoro izaći iz pritvora kao slobodan čovek, a za dilove sa tužilaštvom ne postoje nikakve šanse - kaže izvor i dodaje da Zoran ne može da dočeka dan kada će njegova ćerka svedočiti u tužilaštvu.

- Pomalo je i nestrpljiv zbog toga što tužilaštvo odugovlači sa saslušanjem deteta jer očekuje da ga to svedočenje izbavi iz zatvora - kaže sagovornik.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

I Veljko Delibašić, jedan od Marjanovićevih advokata, za „Alo!“ kaže „da je notorna neistina da su oni tužilaštvu ponudili nagodbu“.

- Priča o sporazumu je notorna, gnusna i zla laž. Ni u ludilu nam ne bi palo na pamet da ponudimo tako nešto - rekao je Delibašić.

On kaže da će njegov klijent pre ili kasnije biti oslobođen, pošto tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz protiv njega.

- Oni već dva meseca odbijaju da izvrše naredbu suda i saslušaju Janu Marjanović (7), Zoranovu i Jeleninu ćerku. Nemam drugo objašnjenje za to, osim da je tužilaštvo svesno da će ona dati alibi Zoranu, pošto je dete sve vreme bilo sa ocem i zna šta je istina - ističe Delibašić i dodaje:

- Tužilac će pre ili kasnije morati da sasluša dete, a čak i da to ne učini, Zoran će biti oslobođen. To je rekao i sud, koji je vratio optužnicu na dopunu, pošto ne postoji nijedan dokaz za njihove navode. Oni u međuvremenu nisu uspeli da obezbede nijedan novi dokaz protiv Zorana.

Foto: Printscreen Facebook

Podsetimo, Viši sud u Beogradu je u martu tužilaštvu vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu, a jedan od zahteva suda je i da kao svedok bude saslušana mala Jana.

- Jana je jedina osoba koja je 2. aprila 2016. bila na nasipu Crvenka u Borči sa majkom i ocem, ubijenom Jelenom i osumnjičenim Zoranom. Ona je praktično ključni svedok i potencijalni očevidac Jeleninog ubistva. Devojčica je ranije ispričala da je bila sa mamom i tatom i da je mama otišla da trči, te da je nestala u travi. Kako je objasnila, tada su ona i tata počeli da je traže, kao i da se desilo nešto strašno - podseća sagovornik „Alo!“.

Kako kaže, Zoran je ubeđen da će njegova ćerka i pred tužiocem ponoviti svoju izjavu.

- Zoran sve vreme tvrdi da se kobnog dana nije odvajao od deteta i da će i Jana to potvrditi. Ukoliko dete to zaista učini, onda praktično nema dokaza da je Zoran, kako to piše u optužnici, 2. aprila oko 16.49 ostavio ćerku samu na nasipu, ubio suprugu u kanalu, a potom se vratio kod deteta - kaže sagovornik.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'