AKTUELNO

Proglašen krivim za krivično delo u produženom trajanju, jer je maloletnicu obljubio u dva navrata.

Srđan D.(55) iz okoline Gadžinog Hana osuđen je u Višem sudu u Nišu nepravosnažno na sedam godina zatvora zbog obljube maloletne devojčice koja je tada imala svega 14 godina.

Prva obljuba desila se između 2. i 8. oktobra 2015. godine u njegovoj sobi u porodičnoj kući u selu kod Gadžinog Hana.

Iako je znao da devojčica nema navršenih 14 godina, on se nije libio da zadovolji svoju seksualnu želju pa joj je dodirivao grudi i genitalije.

Otišao je onda korak dalje pa je maloletnici bezočno predložio da „prave bebu“. Svojim polnim organom je potom prodro u njen polni organ, ali ga je devojčica odgurnula, jer ju je mnogo zabolelo.

- Devojčica se u njegovu kući obrela tako što je prešla da živi kod njega, jer su se okrivljeni i njen otac poznavali. Njen otac je zapravo radio kao nadničar kod okrivljenog. No, kada je do Centra za socijalni rad došlo saznanje šta se dešava, da je dete prešlo da živi kod Srđana D., maltene kao da su u braku, naloženo je hitno da se devojčica izmesti iz svoje biološke porodice i prebaci u hraniteljsku porodicu u jedno mesto na jugu Srbije - kaže naš izvor.

On dodaje da je to bio „pokušaj da se devojčica odvoji od Srđana“.

Međutim, devojčica se ubrzo opet obrela u kući Srđana D., pobegla je iz hraniteljske porodice i to, kako se sumnja, baš uz njegovu pomoć tako što ga je pozvala telefonom da dođe po nju.

Prema navodima optužnice, drugu obljubu on je učinio između 4. i 7. novembra 2015.godine, tako što je svojim polnim organom prodro u njen polni organ.

Na suđenju okrivljeni nije sporio da je dete boravilo u njegovoj kući, ali je tvrdio da nije imao seksualne odnose sa njom. Sudsko veće ga je oglasilo krivim i produžilo mu pritvor do pravosnažnosti.

J. Stanković

#Gadžin Han

#Pedofil

#Silovanje

#devojčica

'